Els Bardissots, Pep Pou, Pilar Rosell & Oriol Artigas, Catalunya, spanje.

Els Bardissots is een project dat in 2016 werd geboren door Pep Pou, Pilar Rosell en Oriol Artigas, in een bergketen in het noorden van het grondgebied van Alella. De producties zijn zeer klein en richten zich op percelen met oude wijnstokken van 80 en 90 jaar oud, met oude variëteiten, zoals Beier, een rode variëteit die zeer typerend was voor het gebied en die bijna niet meer wordt gevinifieerd. De drie wijnbouwers ontmoetten elkaar in 2010, in de banken van de universiteit, tijdens hun studie oenologie. Het enthousiasme voor wijn leidt ertoe dat ze dingen gezamenlijk gaan aanpakken, en zonder erover na te denken begonnen. Door hun afkomst zijn ze verwant aan gastronomie en het goede leven: als dit er niet was geweest, zouden ze de wijn die ze maken niet maken. Geen van de drie collega's komt uit een wijnbouwfamilie, ze zijn op deze wereld gekomen zonder het eerst goed te weten... En dat is waar de naam "Els Bardissots" vandaan komt, een naam die verwant is aan een soort doornige plant die in de marge groeit. Wijnen die niet in een commercieel kader willen passen, maar een herwaardering willen zijn van het oenologisch potentieel van Vallés.,